U organizaciji Aikido asocijacije Srbije i Ikeda aikido dojo Novi Sad održan je seminar sa Michele Quaranta shihanom. Seminar je održan u Novom sadu, u SC SPENS u kojem je Quaranta shihan 1999 godine održao prvi seminar u Srbiji, i ova 2019 je jubilarna 20 godina u kojoj imamo mogućnost da učimo pod Quaranta shihanom.

 

Ovo je bio prvi seminar sa Quaranta shihanom u ovoj kalendarskoj godini i prvi semianr koji je Quaranta shihan održao u Srbiji po promociji u 7.Dan pa su  tom prilikom članovi San shin kai grupe uručili senseiju mali poklon.

Seminar je takođe bio prilika da instruktor Seishin aikido dojo -a Boško Jelić  primi od Quaranta shihana diplomu za 5.Dan, u koji je promovisan na prethodnom  Kagami biraki -ju.

 

“Ekspedicija” Seishin aikido dojoa je na ovom seminaru brojala 13oro članova (plus Nebojša E. koji nas je spasao da ne ostanemo na broju 13) u  mešavini i najiskusnijih i najmlađih članova, instruktora i početnika, čineći ovo  jednim od najposećenijih seminara od strane Seishin Aikido dojoa.